Fordele ved at få en investor med på holdet

Overvejer I at finde en investor, men har ikke helt overblik over hvilken indflydelse en investor kan give jeres virksomhed? Så giver vi jer her et indblik i, hvad en investor kan gøre for jeres forretning. Den rette investor kan nemlig bidrage med langt mere end bare kapital.

I bør være opmærksom på hvilken type investor du har med at gøre. Har investoren procenter hos mere end 15 startups og er interesseret i en meget lille del af jeres virksomhed, kan I nemlig højest forvente lidt effektiv sparring på jeres forretning. Får I derimod en investor ombord som medstifter eller bestyrelsesmedlem, kan I forvente at investoren dedikerer sig på fuldtid eller deltid. Sørg derfor for at have forventningsafstemningen på plads, før I indgår en aftale.

Ser jeres potentiale fra et nyt perspektiv

Det gode ved at tale med forretningsfolk i din branche, er at de vurderer din forretning udefra og giver jer et helt nyt perspektiv på, hvordan det står til og hvilken værdi I skaber. Det kan både være igennem ris og ros. Begge dele er effektivt til at optimere jeres forretning og bør tages imod med kyshånd. Ser en investor et stort potentiale for jeres forretning, vil I kunne få øjnene op for hvordan jeres forretning egentlig kan blive, og I vil begynde at drømme stort. Det vil motivere jer til at nå nye højder.

Giver væksten raketfart

Dedikerer investoren sig blot en enkelt dag om ugen til jeres virksomhed, vil I kunne se store forbedringer. Investoren har den erfaring der skal til for at skabe en god forretning, og har før bygget virksomheder op fra bunden. Derfor vil investoren komme med helt nye og alternative ideer, som kan gøre mirakler for jeres forretning. Når investoren er godt inde i jeres branche og forretning, gør I derfor klogt I at lytte godt efter og eksekvere ideerne effektivt.

Kan skaffe jer de rette kontakter

Finder I en investor med flere års erfaring indenfor jeres branche, kan I være sikre på personen har kontakter, som kan give jer et skub i den rigtige retning. Ofte kan investorer skaffe jer netop de kontakter I har brug for, som I før har forsøgt at få kontakt til, uden held. Der bliver åbnet op for en helt ny verden, og det vil være lettere for jer at vise jeres potentiale, i de helt rette kredse.

Der bliver åbnet op for en helt ny verden, og det vil være lettere for jer at vise jeres potentiale, i de helt rette kredse

Erfarne øjne på jeres produktudvikling og branding

Er I i startfasen med at udvikle jeres produkter og skabe jeres helt unikke brand, kan det være det rette tidspunkt at få en investor med ombord. Find en investor der har erfaring med produktudvikling og kan komme med gode råd til at optimere jeres produkt til at være mere funktionelt, lækkert på design og unikt.

Mange investorer er dygtige til at skabe et personligt brand omkring sig selv. Andre kan have god erfaring med at udvikle den rette brandidentitet for en virksomhed. Det er netop her du har brug for investorens hjælp. Som brand er det vigtigt at I har en unik personlighed, som folk kan relatere sig til og som de vil huske. Her kan investoren hjælpe dig med at skabe det brand som tiltaler din målgruppe. Det kan også være din investor er skarp med at promovere på nettet og gøre dit brand til noget, din målgruppe har lyst til at følge med i.

Tager jeres marketing til nye højder

Det er klart at jeres investor ikke kan være med inde over alle processer i virksomheden og optimere på alting. Når det kommer til marketing, fortsætter jeres hold med at skabe synlighed, online som offline, mens investoren eventuelt kan komme med ideer til jeres kampagner. Som en forlængelse af at I får udviklet et effektivt brand, vil ideerne til de gode kampagner også automatisk opstå, og I vil være klogere på hvordan I får folk til at hoppe med på vognen og blive en del af jeres digitale flok. Samtidig vil investoren højst sandsynligt promovere jer i sine egne kredse, igennem for eksempel LinkedIn opslag og lignende.

Motiverer jer til at blive flyvende

Når en person investerer sin tid og penge i jer, har I netop fået bevist at I har gang i noget rigtigt, og at I har folk der tror på jeres koncept. Det er en kæmpe motivation til at gå hen og blive en succes! Med den opbakning i ryggen og folk der regner med at få guld ud af deres investering, er der ikke andet for end at bevæge sig fremad! Brug den gode energi til at turde tage chancer og springe ud i jeres væksteventyr. Med en investering vil I både have kapital og gåpåmod til at udvikle jer yderligere og give jeres forretning vokseværk!

Kritiske øjne på jeres budgetter

Som iværksætter er der intet i vejen med at drømme, men er I også i stand til at se realistisk på jeres budgetter for de kommende år? Det kan være svært at estimere hvor meget man kan forvente i omsætning, og tror man meget på sit potentiale, kan man hurtigt begynde at regne med at tjene høje millionbeløb hvert år. Her er det sundt og fornuftigt at have en investor til at give jer et ‘wakeup call’. Her har I fat i en forretningsperson som har erfaring med startups og kan estimere hvilken omsætning der ville være realistisk for jer at opnå. Her er der ikke længere tale om gætterier og løse tal baseret på markedspotentiale. Her er der tale om en konkret vurdering fra en der er godt bekendt med jeres branche. 

Hjælper jer med at realisere jeres mål

Endelig kan jeres investor være med til at realisere jeres mål. I har fundet en person som deler de samme drømme som jer og om nogen ved hvordan I kan opnå dem. Her er det vigtigt at I har god kemi med investoren og fungerer effektivt som et team. Ellers kan I ende med at gå i hver jeres retning, og det skaber blot forhindringer frem for vækst.

Er du interesseret i iværksætteri og investering i startups?

Vil du modtage nyeste viden om investeringer, pitch-møder og trends i markedet? Bliv en del af det voksende community ved at indtaste din email herunder: